Δήλωση Συμμόρφωσης

Στις ακόλουθες περιπτώσεις, ζητείται από τους φορείς που ενδιαφέρονται να προσθέσουν ή να αποκτήσουν δεδομένα από το Εθνικό Σημείο Πρόσβασης να συμπληρώσουν μια Δήλωση Συμμόρφωσης. Με τη συμπλήρωση της εν λόγω δήλωσης, οι φορείς δηλώνουν το βαθμό συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις που θέτουν οι Κατ’ Εξουσιοδότηση Κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ποιότητα και τη χρήση των παρεχόμενων δεδομένων.

Σε περίπτωση που αποτελείτε τον κύριο ή τον διαχειριστή ενός οδικού δικτύου ή αποτελείτε κάποιας άλλης μορφής πάροχο δεδομένων και επιθυμείτε να προσθέσετε στο Εθνικό Σημείο Πρόσβασης δεδομένα σχετικά:

  • Με τη Δράση Προτεραιότητας Β (παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο), μπορείτε να βρείτε την αντίστοιχη Δήλωση Συμμόρφωσης εδώ.
  • Mε τη Δράση Προτεραιότητας C (δεδομένα και διαδικασίες για την παροχή στους χρήστες πληροφοριών για την κυκλοφορία σχετικών με την οδική ασφάλεια), μπορείτε να βρείτε την σχετική Δήλωση Συμμόρφωσης εδώ.

  • Σε περίπτωση που αποτελείτε πάροχο υπηρεσιών ή εταιρεία δημιουργίας ψηφιακών χαρτών και επιθυμείτε να αποκτήσετε από το Εθνικό Σημείο Πρόσβασης δεδομένα σχετικά:
  • Mε τη Δράση Προτεραιότητας Β (παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο), μπορείτε να βρείτε την σχετική Δήλωση Συμμόρφωσης εδώ.

  • Σε περίπτωση που αποτελείτε πάροχο υπηρεσιών πληροφόρησης και επιθυμείτε να αποκτήσετε από το Εθνικό Σημείο Πρόσβασης δεδομένα σχετικά:
  • Mε τη Δράση Προτεραιότητας C (δεδομένα και διαδικασίες για την παροχή στους χρήστες πληροφοριών για την κυκλοφορία σχετικών με την οδική ασφάλεια), μπορείτε να βρείτε την σχετική Δήλωση Συμμόρφωσης εδώ.

  • Η συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη Δήλωση Συμμόρφωσης θα πρέπει να σταλεί στο Διαχειριστή του Εθνικού Σημείου Πρόσβασης, ώστε να είναι διαθέσιμη σε πιθανό έλεγχο από τον Εθνικό Οργανισμό Αξιολόγησης.

    Σημειώνεται ότι η παροχή δήλωσης συμμόρφωσης είναι υποχρεωτική μόνο για δεδομένα που σχετίζονται με τους κατ’ Εξουσιοδότηση Κανονισμούς 885/2013 και 886/2013 που συνοδεύουν την Οδηγία 2010/40/ΕΕ (Δράσεις Προτεραιότητας Ε και C). Για δεδομένα σχετικά με τους υπόλοιπους κανονισμούς, η παροχή δήλωσης συμμόρφωσης είναι προαιρετική. Ωστόσο, συστήνεται στους παρόχους δεδομένων να παρέχουν δήλωση συμμόρφωσης και για αυτά τα δεδομένα.

    Στον ακόλουθο πίνακα μπορείτε να δείτε για ποια από τα υπάρχοντα σύνολα δεδομένων έχει υποβληθεί Δήλωση Συμμόρφωσης που έχει καταστεί δημοσίως διαθέσιμη από τον αντίστοιχο φορέα και ποιες από αυτές έχουν ελεγχθεί μέσω δειγματοληπτικού ελέγχου από τον Εθνικό Οργανισμό Αξιολόγησης.

    Σύνολο Δεδομένων Δημοσίως Διαθέσιμη Δήλωση Συμμόρφωσης Ημερομηνία
    Ελέγχου
    Αποτέλεσμα
    Ελέγχου
    Όνομα Ναι /
    Όχι
    Hμερομηνία ελέγχου /
    Δεν έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος
    Αποδεκτή Δήλωση /
    Μη Αποδεκτή Δήλωση